• Sada The Hills #510
  • Sledeće 17.50H 3 From 1
  • Kasnije 18.00H Top 20
  • Još kasnije 19.40H World Stage Jess Glynne Steve Aoki

Vesti / Najave

Zemlja gruva i Ti u Domu kulture Studentski Grad (Promo / DKSG)
Zemlja gruva
Najave

Zemlja gruva i Ti u Domu kulture Studentski Grad

Objavljeno 31.08.2015. 15:15h Izvor slike: Promo / DKSG
Septembar u Studenjaku donosi nekoliko zanimljivih koncerata…

Sastavi Zemlja gruva i Ti održaće velke besplatne koncerte ovog septembra u Domu kulture Studentski grad.

Ti --- Sreda 23.9. u 20:00, Letnja scena/Velika sala

Grupa Ti je psihodelični pop duo iz Beograda koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski.

Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa, jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Zemlja gruva --- Četvrtak 24.9. u 20:00, Letnja scena

Istorija Zemlje gruva, koja je nastala iz brojnih ideja, ambicija projekata i podprojekata, svoj pravi početak beleži u trenutku kada je Milovan dobio prostor za Studio Gruvlend. U isto to vreme se pojavila mogućnost učestvovanja na Beoviziji.

Zoe, Konstrakta i Šobaja su se tu podrazumevali, Niče se priključio nakon završenih studija u Beču, a talentovani Perica se pojavio da odsvira trombon za Čudesne svetove i tu ostao. Nakon mnogih uspona i padova od te famozne Beovizije, izlazak albuma je bivao sve neizgledniji što je vreme više prolazilo. Specifičnost muzike Zemlje gruva, pored raznolikosti muzičkih stilova i prepoznatljivog zvuka bras sekcije, najviše određuje frontline Zemlje gruva: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan tri vokalna solista sa različitim muzičkim ukusom i manirom pevanja.

Ovaj uigrani vokalni tandem vlada scenom već više od decenije, a domaćoj publici je poznat iz saradnje sa bendom Mistake Mistake, sa kojima su nastupali ispred poznatih imena kao što su Prodigy, Punjabi MC, Kosheen, Capleton i dr. Od izdavanja albuma prvenca za sopstvenu internet etiketu gruvlend.net, svaki single sa albuma postaje instant hit i zauzima najviše pozicije svih relevantnih domaćih top lista, uključujući i prvo mesto na MTV Domaćici.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

U KC Gradu ove nedelje: Jazz, VRC, Zaokret i "Kinezi za poneti"

KC Grad ove nedelje predstavlja nekoliko zanimljivih dešavanja. Od jazza u bašti i tributea Johnu Scofildu, preko izložbe velikana grafičkog dizajna do prosleve 15 godina emisije Playground DJ Petka.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: