• Sada The Hills #507
  • Sledeće 16.40H The Hills #508
  • Kasnije 17.00H The Hills #509
  • Još kasnije 17.30H The Hills #510

Vesti / Najave

Singidunum fest 24. juna na Kalemegdanu (Route 011 Promo)
Singidunum Fest
Najave

Singidunum fest 24. juna na Kalemegdanu

Objavljeno 09.06.2017. 12:35h Izvor slike: Route 011 Promo
Prvi Singidunum fest, na kojem će nastupiti jedanaest bendova sa rok-pank scene, biće održan u subotu, 24. juna 2017. godine na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, u organizaciji „Route 011“.

Te večeri će se na sceni naći Električni orgazam, jedan od začetnika novog talasa u SFRJ. Davne 1981. godine sa Idolima i Šarlom akrobatom snimili su „Paket aranžman“, koji se smatra jednim od najboljih i najznačajnijih albuma YU rok scene. Takođe, nastupiće i Ritam nereda, koji proslavlja 30 godina uspešne karijere. Krajem aprila je ovaj bend objavio specijalno izdanje povodom tog jubileja, koje nosi simboličan naziv „30 godina“. Na Kalemegdanu će svirati i Direktori i NBG, koji su se prošle godine vratili na scenu posle dugogodišnje pauze, zatim Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, 357, Elvis Jr. Kurtovich, The Bite, Scordisci, Blanquito cojones i Kontras.

„Kalemegdan je kultno mesto za svirke jer su tu nastupali pioniri rokenrola poput legendarnog Mileta Lojpura i veliki novotalasni bendovi početkom osamdesetih godina. Na Kališu je bio i početak kraja nikada prežaljene Amy Winehouse, tako da to mesto ima neku čudnu magiju koja je nedokučiva i nikad se ne zna u kom pravcu će otići. Čast je nastupiti u probranom društvu na Singidunum festu, a ja obećavam da ćemo pružiti svoj maksimum i napraviti atmosferu za pamćenje. Odsviraćemo sve hitove koje su obeležili karijeru Blaže i kljunova i zajedno sa kolegama iz drugih bendova udariti temelje Singidunum festa za naredne decenije“, izjavio je Inspektor Blaža, poznat po nezaboravnim pesmama posvećenim Pameli Anderson, fudbalskoj reprezentaciji, legendarnom košarkašu Dejanu Bodirogi i drugim hitovima.

I članovi kultnog beogradskog pank benda Direktori pripremaju se za nastup na festivalu i poručuju: U novoj epizodi osvajamo Kalemegdansku tvrđavu uz pomoć starih hitova i nove energije služeći se iznenađenjem i trikovima u borbi protiv sumnjivih tipova i lažnih mitova, zajedno sa sa braćom iz Ritma Nereda, Bajta i ostalim prisutnim vitezovima i Keltima.

Ulaznice za Singidunum fest mogu se kupiti po ceni od 1190 dinara na prodajnim mestima Gigstix-a i DD tickets-a, kao i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), Žila Shopu (Belgrade Design District, Čumić), pabu Cigla & Krigla i 011 Shopu. 

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Lea Dobričić, Erick Kasell i Mladen Tomić na Serbia Color Festivalu

Ovo leto zaslužuje savršen doček, a on nosi ime: Serbia Color Festival!

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: