• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #608
  • Još kasnije 17.10H Teen Mom 2 S. 7 #713

Vesti / Najave

Prvi dan Mikser festivala besplatan (Mikser Promo)
Mikser festival
Najave

Prvi dan Mikser festivala besplatan

Objavljeno 03.05.2017. 20:20h Izvor slike: Mikser Promo
Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u legendarnim silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu.

Omiljena lokacija publike Mikser festivala ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta. Festivalska kapija za posetioce biće otvorena 25. maja već od 17h, a celokupan program prvog dana festivala je besplatan.

Ovogodišnji festival ima dve muzičke bine: River stage i Square stage.

Mikser festival Promo

 Zvanična ceremonija otvaranja festivala zakazana je za četvrtak 25. maj u 20 časova i tom prilikom posetioce će na Square bini dočekati gudački orkestar  „Lola Klasik“ na čelu sa umetničkim rukovodiocem Ljubišom Jovanovićem. Ansambl “Lola Klasik” oformljen je 2010. godine u okviru Amaterskog kulturno-umetničkog društva Lola. Repertoar ansambla Lola Klasik kreće se od klasične do savremene muzike, uključujući i dela srpskih kompozitora.  

Istog dana RIVER STAGE će otvoriti Aleksandar Sedlar  u 20:30 časova, kojeg publika poznaje kao kompozitora klasične muzike, dirigenta, aranžera i multiinstrumentalistu, koji je nastupao sa našim najpoznatijim muzičarima klasične, pop i rok scene. Specijalno na Mikser festivalu 2017 predstaviće se u potpuno drugačijem svetlu, sa novom autorskom muzičkom idejom pod imenom "Sale i Sedlari”.

Mikser festival Promo

Nakon njega u 22h pod reflektore Mikser River stage-a izaći će Marko Louis koji je dve godine nakon prvog samostalnog albuma "SHINE ON ME",  izdao novi album pod nazivom "BESKRAJ” na kome je sarađivao sa poznatim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov (Srbija), Vlatko Stefanovski (Makedonija ), Bobo (Bugarska), Adnan Šaran (BiH), Božo Vrećo (BiH) i drugi.

Omiljena lokacija publike Mikser festivala će ovog puta ugostiti i neke od najkreativnijih kompanija iz oblasti gejminga, VFX-a i IT edukacije u posebnom silosu pod nazivom Digital Arts Expo Powered By Nordeus. Pored Nordeusa, koja je inicijator i pokrovitelj Digital Arts Expo-a, na festivalu će biti prisutne i sledeće kompanije: 3Lateral, Bunker VFX, Cofa Games, Crater Studio, EiPix, Fried, Mad Head Games, Take One, Nova Iskra, Qube 3D i Startit.

Mikser festival Promo

Istog dana u drugom silosu u Art Zoni sa početkom u 17 časova biće svečano otvorena regionalna multimedijalna izložba Black Box 2017: “Pad u budućnost”. Takođe u drugom silosu će biti održana promocija časopisa Elementi koju će od 17-18 časova prirediti Centar za promociju nauke. Nakon toga uslediće sastanak pod nazivom “Više od izbeglice” koji organizuje Refugee Aid Miksalište.

U trećem silosu svečanim otvaranjem internacionalnih izložbi dizajna “Ghost project” i “Kuća za sve naše ljude – MH Sarajevo” u 18 časova biće predstavljen program posvećen dizajnu. U EDU paviljonu od 17:00 do 19:30 “Dizajn marathon” vodiće Valentin Vodev iz Austrije.

Mikser festival Promo

U Kids Zoni koja se nalazi na Trgu festivala, za najmlađe, Isidora Ivanović iz DivArt-a će održati dečju radionicu“Stvaranje budućnosti” od 17:00-18.30 časova, a nakon toga Crveni krst uz podršku Unitasa održaće radionicu za decu pod nazivom Miša i Maša od 18:30 do 20:00 časova.

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Najave

Deseti Beldocs od 8. do 15. maja u Beogradu

Jubilarno 10. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, koje će biti održano od 8. do 15. maja 2017. godine, obeležiće brojni noviteti i, naravno, vrhunska filmska ostvarenja savremene dokumentaristike.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: