• Sada Morning Mix
  • Sledeće 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Kasnije 08.10H 3 From 1
  • Još kasnije 08.20H Faking It #213

Vesti / Ljubav i seks

Kako da se posvetiš sebi i dok si u vezi (iStock Photo)
Ljubav i seks

Kako da se posvetiš sebi i dok si u vezi

Objavljeno 26.03.2017. 16:55h Izvor slike: iStock Photo
Može, zapravo trebalo bi, da imaš vremena za sebe i dok si sa nekim u vezi. Ako još uvek nisi to savladala, evo nekoliko saveta.

Da li ti se desi da s vremena na vreme pomisliš kako je tvoj život bio mnogo drugačiji kada si bila solo? Ne pod obavezno lepši, ali jednostavno drugačiji. To je zato što si sada sa nivoa JA, prešla na nivo MI. Međutim, više je nego zdravo da sačuvaš sve ono što si stekla na nivou JA i povremeno mu se vratiš. Evo i kako...

1. Isplaniraj solo aktivnosti

Ako te već guši konstantan život u dvoje, onda se potrudi da pronađeš aktivnost u kojoj ćeš sama uživati. Sasvim je u redu da neke stvari radite zajedno, naročito ako delite brojna interesovanja, ali ako on ne želi da ide na časove slikanja, a ti želiš, nemoj da te bilo šta u tome spreči. Uživaćeš i opustićeš se radeći ono što voliš. I nemoj da ti je palo na pamet da odustaješ posle par časova!

2. Viđaj se više sa svojim prijateljima

Svako od nas zna bar jednu devojku koja potpuno nestane sa lica zemlje kada je u vezi sa nekim momkom, zar ne? Nadamo se da ti nisi ta devojka! Ali ako preti opasnost da postaneš, onda moraš da ojačaš svoja prijateljstva. Dogovaraj se sa svojim društvom bar jednom nedeljno ili nekoliko puta mesečno, koliko vam obaveze dozvoljavaju, da radite neke stvari zajedno. Uvek možete da se družite skupa i sa tvojim momkom, ali neka ovi dogovoreni sastanci budu samo za tebe i ekipu.

3. Uzmi odmor samo za sebe

To ne mora da bude sedam dana na Kanarskim ostrvima, dovoljno je samo da s vremena na vreme odeš sama makar i na jednodnevni izlet. Poseti roditelje ili baku i deku, ovoga puta bez njegove pratnje, čak i pod rizikom da te oni pitaju gde ti je momak i da li je sve u redu sa vama! Shvataš da su čak i oni navikli da vas uvek vide zajedno?!

4. Reci mu zašto ti je potreban prostor samo za sebe

S obzirom na to da ste do sada uvek i svuda bili zajedno, razumljivo je da ćeš pomenom ideje o vremenu i prostoru samo za sebe uneti pometnju u vašu rutinu. Zato je potrebno da sa svojim partnerom otvoreno razgovaraš o tome zašto ti je potrebno da se s vremena na vreme posvetiš sebi. Kako si ti ta koja inicira celu priču, budi strpljiva i imaj razumevanja, a uz to mu predoči i sve strava načine na koje on može da iskoristi to vreme. Biće to win-win situacija!

Izvor: MTV / Cosmopolitan

Komentariši

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Ljubav i seks

Seksi razgovori: Momci pitaju, devojke odgovaraju

Dragi muškarci, momci i dečaci, vaše partnerke odgovaraju na svašta nešto što ste o njima želeli da znate, a niste se usudili da pitate.

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: