Home Vesti
Kanye West počinje da snima novi album...

Kanye West počinje da snima novi album...

BewPix Izvor: BewPix

05.01.2010. 11:15h 0 1

...a kao inspiracija se navode Gill Scott-Heron i Nina Simone.

Kanye West je na svom blogu Kanyeuniversecity.com otkrio da se trenutno nalazi u studiju i da radi na novim materijalima za sledeći album, i nagovestio da će se ovoga puta odmaknuti još jedan korak dalje od 'klasičnog repa'. Takođe, sebe vidi kao nastavljača tradicije "pravih pesnika".

"Toliko sam srećan što sam ponovo u studiju i što pravim novu muziku. Daću vam najbolje od sebe, sa istom posvećenošću koju ima Kobe (Bryant, LA Lakers) kada je u igri" - napisao je West, i dodao: "Neverovatno je koliko repera zapravo postaje sve lošije kako im karijera odmiče - ali pravi pesnici postaju sve bolji i bolji. Sledićemo pravac koji su zacrtali Maya Angelou, Gill Scott-Heron i Nina Simone. Njihov rad je bivao sve bolji kako je vreme prolazilo. Oni su dokumentovali ono što se događalo sa kulturom. To je i naša odgovornost, kao savremenih umetnika i pesnika."

West, koji je svoj prethodni album '808s & Heartbreak' objavio 2008, takođe je rekao da u novi materijal želi da unese i osećaj realizma: "Hajde da razmišljamo izvan okvira bombastičnih naslova, i da se u sledećoj deceniji malo bavimo i realnošću. Sada imamo i svoja sopstvena sredstva, svoje medije. Ne moramo više da verujemo baš u sve što nam se kaže..."

Izvor: NME.com

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
  Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
25.10. Sub Belgrade Banging Birthday
Mikser House, Beograd
25.10. Sub 30. Beogradski Jazz festival
Dom omladine Beograda
26.10. Ned 30. Beogradski Jazz festival
Dom omladine Beograda
27.10. Pon 30. Beogradski Jazz festival
Dom omladine Beograda