Home Vesti
10 najboljih Beastie Boys spotova

10 najboljih Beastie Boys spotova

06.05.2012. 00:00h 0 3

Pogledajte selekciju najzanimljivijih videa legendarnog benda, koji povodom smrti Adama Yaucha objavljuje magazin Pitchfork...

Vest da je u 47. godini života preminuo Adam Yauch, član legendarnih Beastie Boys, iako se popularni MCA već godinama borio sa opasnom bolešću, zatekla je fanove, koleginice i kolege, a brojni mediji objavljuju razne retropspektive rada ovog značajnog benda. Beastie Boys su u svojoj karijeri, koja se proteže još od 1979. godine, objavili osam zvaničnih studijskih albuma i nebrojeno mnogo "nezvaničnih izdanja", a za svoj rad su, između ostalog, dobili i tri Grammy nagrade (i 10 Grammy nominacija), tri MTV Video Music nagrade (i devet nominacija), kao i jednu MTV EMA nagradu (i takođe devet EMA nominacija). Predstavili su i četiri filma, a do sada su njihovi albumi širom sveta prodati u preko 40 miliona primeraka. Takođe, oni su (posle Run-D.M.C. i Grandmaster Flash and the Furious Five) tek treći rap bend u istoriji koji je ove godine uvršćen u Rock and Roll Hall of Fame.

Kako piše magazin Pitchfork, jedno od najinovativnijih polja delovanja benda su upravo bili njihovi zabavni, sirovi i ironični video spotovi, a javnosti je možda manje poznato da je upravo Adam Yauch bio scenarista, reditelj ili ko-reditelj nekih od najpoznatijih naslova, uključujući i spotove za pesme "So What'cha Want", "Intergalactic", prošlogodišnji "Make Some Noise", kao i nezaboravni "Sabotage", čiju režiju potpisuje sada čuveni Spike Jonze.

U narednim danima, i regionalni MTV će se fokusirati na izuzetan Beastie Boys repertoar, a u nastavku vam prenosimo izbor od 10 najznačajnijih spotova benda, po izboru magazina Pitchfork - od 1985 pa sve do prošle godine:

"She's on It" (1985)

"(You Gotta) Fight for Your Right (to Party)" (1987)

"No Sleep till Brooklyn" (1987)

"Shadrach" (1989)

"Pass the Mic" (1992)

"So What'cha Want" (1992)

"Sabotage" (1994)

"Sure Shot" (1994)

"Intergalactic" (1998)

"Alive" (1999)

"Make Some Noise" (2011)

Izvor: pitchfork.com

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
  Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registruj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
04.04. Sub Sam Paganini
Depo Magacin
13.05. Sre Jimmy Carr
Dom Sindikata, Beograd
06.06. Sub OneRepublic - koncert
Kombank arena
02.07. Čet Paul Van Dyk / Serbia Wonderland Festival
Tereni K.K. Partizan