• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sledeće 16.20H 3 From 1
  • Kasnije 16.30H Catfish: The Tv Show #608
  • Još kasnije 17.10H Teen Mom 2 S. 7 #713
Kesha Sebert
Artisti

Kesha Sebert

Pevačica, koja svoje ime voli da piše "Ke$ha", rođena je 1. marta 1987.

"Ke$ha" je postala poznata široj javnosti posle saradnje sa reperom Flo Ridom na njegovom hitu "Right Round", koji je zauzeo prvo mesto Billboard top liste singlova.

Odrasla je u skromnoj porodici predvođenoj majkom Pebe Sebert, takođe pevačicom, koja je Keshu već kao devojčicu vodila sa sobom na nastupe i u studio. Pebe se 1991. zbog posla preselila u Nashville, državu Tennessee, gdje je Kesha provela ostatak djetinjstva.

Iako je imala dobre ocena, Kesha je sa 17 godina napustila školu kako bi se posvetila razvijanju muzičke karijere (dont traj dis et houm!).

Prema nekim izvorima, navodno se jednom prilikom uvukla u Prince-ovu kuću da bi ga nagovorila da joj bude producent. Ali, nije uspela u ovoj nameri...

Karijeru pevačice i (delimično) songwritera je počela na televiziji - njene pesme "Former Overexposed Blonde", "Backstabber" i "Chain Reaction" pojavljivale su se u TV serijama. Sa Tobyjem Gadom je napisala "This Love" za The Veronicas, pojavila se u spotu Katy Perry "I Kissed a Girl" i pevala prateće vokale na "Lace and Leather" Britney Spears.

Ubrzo posle saradnje sa Flo Ridom na "Right Round" potpisala je ugovor sa izdavačkom kućom RCA Records i počela rad na svom debi albumu koji se očekuje krajem ove ili početkom sledeća (2010) godine.

Prvi singl "TiK ToK", koji je producirao Dr. Luke, objavila je 5. oktobra.

Pesma "Boots and Boys" mogla se je da se čuje u jednoj epizodi novog serijala Melrose Place.

Ove godine je "Ke$ha" bila i koautorka naslovne pesme i pevala prateće vokale na EP-u Miley Cyrus "The Time of Our Lives EP", a učestvovala je i na novom Pitbull-ovom albumu. Nedavno je sarađivala s Taiom Cruz na singlu "Dirty Picture", koji bi uskoro trebao da bude objavljen u Velikoj Britaniji, kao i na Flo Ridovom singlu "Touch Me".

Gostovanja:

  • 2009: "Right Round" (Flo Rida featuring Ke$ha)
  • 2009: "Touch Me" (Flo Rida featuring Ke$ha)
  • 2009: "Girls" (Pitbull featuring Ke$ha)
  • 2009: "Dirty Picture" (Taio Cruz featuring Ke$ha)

Izvor: en.wikipedia.org

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Serbia License.

Galerija

Vezano

MTV za poneti! Prijavi se na naš newsletter ovde: